dimarts, 3 de juny del 2014

RAP I HIP HOP

En aquesta dècada va triomfar una cultura que havia nascut en la dècada anterior al barri del Bronx de Nova York: el Hip Hop. Havia arrelat entre la comunitat afroamericana i es basava en quatre aspectes fonamentals: el rap, el scratch, el breakdance i els graffitti. El rap era la música d'aquest moviment i consistia en cançons semiparlades que sonaven per damunt d'un obstinat rítmic i amb unes lletres que sovint abordaven temes socials, amb fortes crítiques de la societat contemporània. El scratch era una manera de fer música a partir de la manipulació de discos de vinil fent-los anar endavant i endarrere amb les mans. El breakdance era un ball força acrobàtic que consistia a fer tota mena de piruetes sobre un mateix punt. I el graffitti era l'espressió plàstica d'aquesta cultura en les parets dels carrers de la ciutat amb grans murals a tot color. 



- 2Pac (Tupac Amaru Shakur): És un raper i music de hip-hop americà, és considerat per molts com el més gran artista d'aquest estil. Denotat com poeta i destacat per les seves reivindicacions socials. Amb un estil de vegades violent, però compromès casi sempre amb els missatges crítics de les seves lletres.
Ha venut uns 50 milions de còpies només als Estats Units i prop de 120 milions a la resta del món.


Tupac - Me Against the World



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


- Andre Romel Young (Dr. Dre): És raper i un dels més reconeguts productors musicals nord-americans. Dre es conegut per les seves col·laboracions amb artistes de la costa oest, com Snoop DoggTupac ShakurWarren o Eminem , a més de per haver format el grup pioner del gangsta rap, els mítics N.W.A. Al costat de Suge Knight va fundar la reeixida Death Row Records, a més de Aftermath Entertainment, un segell distribuït per Interscope Records, aquesta vegada en solitari. Actualment poseeix una marca "Dr.Dre" de productes relacionats amb la música i el so tal com auriculars i altaveus.


Dr. Dre - Xxplosive


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





                                                      Tupac                             Dr. Dre 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada